EnGenius EnStation AC:llä teet langattoman WiFi-sillan rakennusten välille

Yhdistämällä kaksi EnGenius EnStation AC linkkiä voidaan muodostaa langaton WiFi-silta kahden sijainnin välille. Näin voidaan helposti tuoda verkkoyhteys kohteisiin, joihin ei ole valmista datakaapelointia.


Point to point

Point-to-Point/Multipoint linkki laajentaa langattoman verkon kattavuuden paikoissa, jotka eivät muutoin ole tavoitettavissa edullisella tavalla. 

EnStation AC ulkotukiasemaa voidaan käyttää Point-to-Point ratkaisuna kahden sijainnin välillä tai Point-to-Multipoint toteutuksena yhdestä sijainnista useampaan.

EnStation on päivittynyt AC-malliin

Uuden EnStation AC:n myötä radiolinkin tiedonsiirtonopeus ja kantama on noussut uudelle tasolle. Lyhyillä matkoilla ratkaisu tarjoaa nopeuksien puolesta vaihtoehdon myös kuituyhteyksille. EnStation AC tarjoaa jopa 866 Mbps:n nopeuden 5 GHz-taajuudella.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi 4K UHD (Ultra High Definition) -videon ja lukuisten raskaiden sovellusten liikennettä samanaikaisesti. Tehokkaat 19 dBi:n suuntaavat antennit pystyvät luomaan vakaan ja luotettavan yhteyden.

EnGenius EnStation AC korvaa aikaisemmat EnStation2 ja EnStation5 mallit.

Tapaus: Maatilan tuotantotilat

Alkutilanne:

Maatilan päärakennus sijaitsi joen toisella puolella ja tuotantotilat toisella puolella. Asiakkaalla oli kuituyhteys päärakennuksessa, mutta tuotantotiloissa oli lukuisia toiminnan kannalta kriittisiä laitteita, joiden toiminta vaati pätkimätöntä yhteyttä.

Tuotantotilojen yhteys oli toteutettu usealla erillisellä mobiilidatayhteydellä. Eri laitteiden hallinta oli eri verkoissa ja pääsy hallintaan varsin hankalaa.

Ratkaisu:

Päärakennuksen ja tuotantotilojen välille rakennettiin WiFi-silta kahdella EnGenius EnStation linkillä. Tuotantotilojen päässä olevan EnStationin perään liitettiin kytkin, johon kaikki kriittiset laitteet kytkettiin. Nyt kaikki laitteet ovat nopean ja luotettavan yhteyden päässä samassa verkossa. Laitteiden ylläpito helpottui ja käyttäjien tyytyväisyys moninkertaistui.

Engenius tangomarkkinat

EnGenius EnStation AC langattomilla linkeillä voit viedä nettiyhteyden ja valvontakamerat mahdottomiin paikkoihin. Esimerkiksi etäällä sijaitsevaan ulkorakennukseen, navettaan tai turkistarhalle. EnGenius EnStation AC ulkotukiasemat on suunniteltu IP-verkkojen laajentamiseen, kun etäisyydet ovat suuria ja liikennemäärät rajuja. Niitä käytetään tyypillisesti pisteestä pisteeseen (Point-to-Point) tai pisteestä useisiin pisteisiin (Point-to-Multipoint) toteutuksissa.

Tapaus: Tangomarkkinat - info-tv-signaalin jakaminen

Seinäjoen Tangomarkkinat sykki jälleen suuria tunteita ja iloisia elämyksiä heinäkuussa 2018. Tangon taikaa oli kokemassa hurjat 107.000 ihmistä.

Engenius tangomarkkinat

Alkutilanne:

Lavatansseista, konserteista, maamme parhaimmista esiintyjistä, tanssikilpailuista sekä ainutlaatuisesta festivaalitunnelmasta on mahdollisuus nauttia Tangomarkkinoiden monissa eri tapahtumakeskuksissa.

Info-tv:llä tiedotetaan mitä tapahtuu missäkin, kerrotaan aikataulumuutoksista ja poikkeustilanteista sekä välitetään sponsoreiden viestejä.

Signaali info-tv-päätelaitteille tulee IP-verkosta. Kaapelointien vetäminen viikon kestävää tapahtumaa varten on työlästä ja arvokasta.

Ratkaisu:

Kahden EnStationin muodostaman langattoman sillan avulla tuotiin verkkoyhteys kohteisiin, joihin ei ole valmista datakaapelointia. Langaton silta on erittäin kustannustehokas verrattuna maakaapelointiin. Linkit toimivat Tangomarkkinoilla erittäin hyvin ja olivat nopeita purkaa tapahtuman loputtua.

Kiinnostuitko EnGenius tuotteista?

Autamme liikkeessämme mielellämme kohteiden suunnittelussa ja asennuksessa sekä tarvittaessa laitteet voi ostaa valmiiksi konfiguroituina asennusta varten.← Etusivulle